heartbeat

Saturday, October 31, 2009

Pelik Tapi Benar


 1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi dikondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai. 2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem disesetengah kawasan. 3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.


 4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka."Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?" 5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu ‘babi queue’ haram dimakan oleh orang Islam. 6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cubala cakap cibai kat depan orang tua-tua.


 7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut. 8. Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan. 9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.
 10. Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesel L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak da.


 11. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok.

No comments:

Post a Comment